Inredningsstylisten Johanna med hunden Frigga

Inredningskonsulten Johanna Pilfalk och Parson Russel Terrier Frigga bor utanför Jönköping, tillsammans med familjen Gustaf, Elle och Lykke.

Vad är det bästa med att ha hund?
Att ha hund är en härlig känsla, det finns alltid finns någon som är där och tycker om dig.

Djur har alltid varit en del av min vardag. Jag har varit hästtjej med egna hästar sedan 10-årsåldern med ett liv som kretsat kring träning och tävling. När jag och Gustaf flyttade ihop blev det ganska snabbt hund.

Varför blev det just en Parson Jack Russel för er?
Frigga är 13 år men full av energi och kraft fortfarande. Vi fick henne när hon var ca 1,5 år gammal. Då hade vi sedan tidigare en Jack Russel Terrier och vi gillade verkligen rasen – att få en tuff hund som klarar av mycket men som är liten och smidig i storlek. Parson Russel Terrier kändes roligt då den rasen inte är lika vanlig och när vi fick erbjudande om att ta Frigga sa vi genast ja.

Vi hade en hel del att jobba med när vi fick henne som 1,5-åring. Hon hade bott hos uppfödaren i en ganska stor hundflock utan någon uppfostran. Hon kunde ingenting, visste inte vad hon hette och hade i stort sett aldrig gått i koppel. Hon betedde sig som mer vild än tam, snodde mat och härjade vilket gjorde vår andra hund helt förskräckt eftersom han var väldigt väluppfostrad. Han tog på sig ansvaret med att hålla koll på henne och han hade verkligen fullt upp i början, haha.

Vilka egenskaper har Frigga?
Hon är otroligt lugn, snäll och älskar alla människor. Det är flera hundrädda som hon botat med sitt temperament. Många blir förvånade över hur hon är då en Terrier ofta har rykte om sig att vara ettrig och på, men inte Frigga. Hon älskar att bli gosad med. Har du börjat klappa henne är ni genast bästa vänner och du får inte sluta.

Hon älskar att vara utomhus – både att springa långa rundor i skogen och att ligga och sola sig. Hos dagmatte har hon till och med sin egen solstol på altanen.

 

FriggaIMG_20190201_083011_039

Har du inrett för hunden på något särskilt sätt hemma?
Hon är med oss överallt i hela huset, men eftersom jag är lite petig med hur inredningen ser ut är jag väldigt glad över att ha hittat Shiro & Malou, äntligen snygga produkter – skålar, leksaker och bädd.

Har du något bra inredningstips för de som har hund?
För att “spara” på soffor o dyl är fårskinn eller tjockare plädar perfekt att fylla soffhörn med, det ser dessutom riktigt mysigt och ombonat ut. Hundprylar, vare sig det är bädd, leksaker eller plädar behöver inte sticka ut i grälla färger om man inte gillar det eller har de färgerna i övriga huset. Sedan gillar jag att tänka miljövänligt och satsa på kvalitet.

Hur tycker du att man ska tänka kring färg på hundsäng?
Jag har gärna en hundbädd som smälter in i den övriga inredningen, antingen i en liknande färg eller i en accentfärg som sticker ut men som då gifter sig med övriga färger i hemmet.

Efter alla inredningsmässor som varit, vilka inredningstrender kommer och hur kan man få in dem när man inreder för sin hund?
En stor trend är att våga vara personlig och gå på magkänsla med ting just du gillar och som inte bara anses vara en trend just nu. Sedan är en stor och viktig trend att man börjar tänka mer och mer ekologiskt och miljövänligt hållbart. Här kan man tex rensa bort plast i skålar, korgar och leksaker och satsa på ekologiskt foder.