5 misstag när du inreder hundens sovplats

 1. Du väljer fel storlek
  Fel storlek på hundbädden kan bli fel på många sätt. En för stor hundbädd kan upplevas klumpig om hunden inte fyller ut den. En för liten hundbädd kommer göra att den inte används av hunden. För att få rätt storlek för just din hund ska du mäta upp måten på golvet där bädden är tänkt att stå. På så sätt kan du enklare visualisera hur stor den är och om den kommer passa din hund.

 2. Du tänker inte på behovet
  Vad behöver din hund ha för bädd? Höga kanter, låg eller inga alls? Tjock madrass? Fluffig bädd eller med memory foam fyllning?

 3. Stirra dig inte blind på designen, utan tänk också på insidan.
  Hur bädden är uppbyggd inifrån kan göra enorm skillnad i det långa loppet. ”Billigare” fyllning och tyg gör många bäddar blir platta och tråkiga snabbt. Bädden blir då en tråkig inredningsdetalj i rummet och fyller inte heller sin funktion för att ge avlastande sömn åt hunden.

 4. Du glömmer kvaliteten och livslängden
  Köp en hundbädd som passar in i hemmet, men också en av bättre kvalitet. Just för att det lönar sig längre och ger en hundbädd som har lång hållbarhet, både för inredningens skull men kanske allra helst för hundens. Slit och släng-principen är inte heller bra för vår miljö där vi måste få ner konsumtionen. Satsa på kvalitetsprodukter även när du köper hundbädd! Ett tips är att slå ut priset per natt under flera år så ser man vad den faktiska kostnaden blir.

 5. Tänk på helheten – färg, form & material
  Ska hundbädden vara i en basfärg eller en accentfärg beror precis på hur du vill inreda rummet. Många väljer en basfärg som till exempel grå toner, och sedan adderar man en filt eller kudde som en accentfärg i bädden. Tänk på att matcha bädden i toner och material med övriga detaljer i rummet så att det blir en balanserad helhet. Formen ska också harmonisera med resten av rummet – rund, oval, kvadratisk eller rektangulär. Bryt av med en form som inte finns i rummet för övrigt, eller använd samma form för en mer neutral känsla.

 6. Den är felplacerad
  Hur hundbädden placeras kan vara avgörande för känslan i rummet men också om hunden vill sova där eller inte. Med en dåligt placerad säng hamnar rummet i obalans, vilket försvårar möjligheten att skapa en avkopplande miljö för både människor och djur. Försök placera bädden med en vägg i bak-kant, det ger hunden en tryggare miljö och ger dem bra uppsikt över rummet. Placera gärna bädden nära där ni själva sitter och är, hundar är flockdjur och vill gärna vara nära.

Kolla in våra hundbäddar som är snygga, hållbara och fantastisk sköna!