5 tips – så inreder du hundens matplats

 1. Underlägg är både snyggt och praktiskt
  Ett underlägg ser fint ut på golvet eftersom det ramar in hundens matskålar. Det är dessutom praktiskt eftersom det skyddar golvet från spill och kladd och hjälper skålarna att stå stadigt på golvet. Använd ett underlägg som är enkelt att torka av eller som går att tvätta i tvättmaskinen. Har du runda matskålar bör du ha ett rektangulärt eller fyrkantigt underlägg för att skapa balans och harmoni.

  2. Markera matplatsen
  Eftersom matplatsen är på golvnivå ska den helst inredas så att den syns tydligt när vi står och går. Skålar av kraftigare material eller en matbar markerar matplatsen bäst och brukar bli snyggare ur en inredningssynpunkt. Färgmässigt bör man välja en färg som är i kontrast mot golvet, eller ha ett underlägg som är i en kontrastfärg och sen välja skålar som är ton-i-ton med golvet.

  3. Stadiga skålar
  Skålar som är av bra material är ofta tunga och står stadigt på golvet. För den matglada hunden är det extra bra eftersom matskålen står kvar på samma ställe.

  3. Skålar som är enkla att hålla rent
  Mat- och vattenskål till hunden bör vara av material som är enkelt att hålla rent. Bakterier och smuts samlas lätt efter hundens mat och ska diskas ofta. Därför är skålar som tål maskindisk att föredra.

  6. Matplats mot en vägg
  Hundar behöver matro precis som vi människor. Inred därför undens matplats mot en vägg för att ge en skyddad atmosfär.