Hundsäng för stor hund – vad ska jag tänka på?

Större och tyngre hundar har stort behov av en riktigt bra hundsäng. Kroppen och lederna slits mer när de rör sig och därför behöver de också en hundbädd som avlastar ordentligt när de sover och vilar.

När du köper en hundbädd till en stor hund är det viktigt att tänka på fyllningen och insidan lika mycket som utsidan. Hundbädden bör vara avlastande och genomtänkt i sin design för att ge den stora hundens kropp rätt återhämtning. Vissa hundar väger mer eller mindre som en mindre människa, och för oss är sängen väldigt avgörande för att vi inte ska få ont. Detsamma gäller för hunden!

Fyllningen är A och O
Satsa gärna på ergonomiska bäddar fylld med till exempel memory foam som formar sig efter hundens kropp när den sover. Memory foam är ett sorts minnesskum som flexar tillbaka när hunden reser sig. Det ger en stor och tung hund maximalt med avlastning. Memory foam finns både som strimlad och som hel madrass.

En kvalitetsäng håller i många år
En bättre bädd kanske är något dyrare, men om man slår ut priset på flera år blir kostnaden per natt en spottstyvel i sammanhanget. En bra kvalitetssäng håller i många år och gör dessutom att din hund är fräsch i kroppen längre. Kvalitet är också bättre för vår miljö.