WOOFINGTON POST

Shiro&Malou Family – Månadens Intervju

Petit Majken & matte Cecilia

Varje månad utser vi den mest inspirerande bilden som publicerats under hashtagen #shiromalou. Vinnaren får ett presentkort på 400 kr.

Oktobers vinnare är @petitmajken, en blandning mellan Petit brabancon griffon och Chihuahua, med matte Cecilia och husse Claes. De driver restaurang Nisch, som ligger i Vasastan i Stockholm. Läs vår intervju med matte Cecilia.

Vad är det bästa med att ha hund enligt er?
Åh, den genuina kärleken förstås. En hund fyller så mycket mer än bara en plats i familjen. Hemmet blir så mycket mer personligt, vardagen roligare och allt däremellan mycket trevligare. En hund påverkar både en själv och människor i ens omgivning enormt positivt och bidrar med det lilla extra.
Majken är på alla sätt det bästa beslutet vi tagit hittills.

Hur påverkar hundägandet dig som person?
Vi tycker att vi båda har blivit mycket gladare och tillfreds sedan Majken kom. Framförallt gör ju den friska luften och motionen sin goda påverkan. Man blir mer social och bemöter nya människor på ett helt annat sätt med hund, det blir naturligt att heja om kring sig.

Vi som bor mitt i storstan märker stor skillnad i tempot med hund än när man utan hund lätt rusar med i stressen. Vi väljer andra vägar att promenera och vi upptäcker nya delar av våran egen hemstad.

Vi har mycket mer ro och lust att vara i naturen och utanför stan nu när vi har Majken. Man behöver inte så mycket mer än en hund och kan snabbt nöja sig med lugnet bland natur och vatten, eller bara sitta på en bänk i parken med en kaffe och iaktta. Något som vi sällan gör ensamma.

Image-2.png

Vad är det bästa ni vet att göra tillsammans?
Både vi och Majken älskar skogen eller öppna ytor där hon kan springa lös, helst nära vatten. Om husse får välja är det golfbanan! Men att bara strosa runt, träffa andra hundar eller umgås med familj och vänner är också älskvärt!

Har ni inrett för Majken på något särskilt sätt hemma?
Såklart! Kunde inte hitta mer matchat än shiro&malous produkter. Vi älskar inredning och jordnära färger. Även när det gäller Majkens grejer, naturligt material och bonat.

Har ni några tips på guldställen till andra hundägare i Stockholm
Stockholm i sig är ju väldigt hundvänligt, och det är lätt att ha med sig hunden överallt.

Men om vi ska nämna platser utomhus så dras vi själva mycket till vattnet och det finns det gott om runt Stockholm. Vi går gärna runt bakom Karlbergs slott dagligen, även rundar Karlbergskanalen längs Kungsholms strand. Sedan är ju Hagaparken och Brunnsviken fantastiska stråk, Djurgården och Gärdet. Därefter finns ju hela skärgården att upptäcka!

 

 

Image.png

Vad är Majken för ras och varför blev det just denna ras för er?
Majken är en blandning mellan Petit brabancon griffon och Chihuahua.

Vi var länge inne på att vi ville ha en Petit brabancon som vi anser ännu ganska sällsynt. Lagom liten med stor karaktär. Vi letade väldigt länge och väntade tills vi tillslut hittade Majkens blandkull och blev extas! Endast en fluffig liten tik fanns kvar att tinga hos en familj nere i Skåne. Det var deras andra kull med just den här blandningen, och vilken succé!

Varför blev det namnet Majken? (så himla gulligt!)
Vi satte namnet ganska omgående utan någon koppling, vi nötte in det både hos oss och hos uppfödaren. Sedan när vi hämtade henne vilket även var första mötet så var hon en solklar liten Majken.

Beskriv Majkens egenskaper?
Majken är en nyfiken och väldigt social liten tjej med stor personlighet. Hon är otroligt rolig, lättlärd och full av energi och valpbus! Men däremellan är Majken väldigt gosig och vill gärna ligga nära någon hon tycker om, eller bädda ner sig i sin mysiga shiro&malou säng!

Hur ser er och Majkens vardag ut?
Majken är en sjusovare precis som husse och matte. Hon har alltid sovit hela nätterna och vill gärna ut en snabbis på morgonkvisten för att snabbt in igen och somna om. Sedan går vi långpromenad på förmiddagen och därefter mot jobbet framåt lunch. Majken är med på restaurangen och är super mallig, det är mycket spännande runt om kring och kollegor som knycker åt sig lite valpgos emellanåt. Det rastas i Vasaparken och hejas på en eller annan stammis. Majken älskar att somna till volymen av jazz och lite krogbrus. Framåt 18.00 drar kvällsservicen igång och då kliver Majken med husse eller matte av. Och vi gör kväll hemma efter lite lek och bus.

Image-1.png